PUMSA talla les ales a La Tavella i deixa volar el “nou Mirinda” que ha canviat de pilot de forma irregular

Ja fa més d’un any que un grup de persones engrescades per tirar endavant un nou projecte gastronòmic, cultural, i social ens vam assabentar de que el local que ocupa l’actual bar Mirinda, ubicat a l’edifici Can Xammar, propietat de l’empresa municipal PUMSA, al centre de Mataró estava en traspàs. Vam preguntar a PUMSA quins passos calia seguir, ens vam posar d’acord amb l’actual arrendatari, vam constituir una cooperativa i vam signar el traspàs i en vam pagar una part per avançat. Ho teníem tot llest per obrir La Tavella el desembre de 2016 si aconseguíem el recolzament necessari tant social com econòmic. Mitjançant una campanya de cerca de suports vam aconseguir el que 179 persones avalessin un més de 125.000€ que feien possible que Coop57 ens concedís el crèdit necessari. També una quarantena d’entitats i associacions, sobretot de l’àmbit cultural i artístic, van signar un manifest de recolzament del projecte.

Quan vam comunicar a PUMSA que ja havíem fet el traspàs, resulta que dues persones més semblen interessar-se pel Mirinda i aquí s’inicia una seqüència de fets irregulars protagonitzats per PUMSA que podeu veure relatats cronològicament més avall. Actualment, el negoci l’explota, amb el nom de Mirinda, una de les dues persones que es van interessar pel local sota el que sospitem és una fórmula de traspàs encobert i “en negre”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament, via PUMSA, ha paralitzat un projecte popular i cooperatiu que volia revitalitzar el centre de Mataró i els entorns de la plaça de Can Xammar La Tavella ha volgut crear un nou espai social, gastronòmic i cultural a Mataró. Un equipament de format mitjà des d’on difondre i potenciar la cultura dels Països Catalans en tots els seus vessants. Un lloc on trobar-nos, on debatre, des d’on promoure músics i artistes locals. Un lloc  amb una sala  polivalent per a fer actes, festes, concerts, assemblees, exposicions, cinema, esports… amb bar-restaurant i terrassa on gaudir d’una oferta gastronòmica de qualitat, de casa nostra i per a totes les butxaques.

Des de La Tavella agraïm el suport de les 179 persones disposades a avalar econòmicament el projecte (de moment el crèdit de 125.000€ queda congelat) i la complicitat de prop de 40 col·lectius, entitats i artistes que hi volien fer activitats.

Seguim, seguirem!

La darrera notícia publicada en premsa és la següent: Tot Mataró “Demanen que investiguin l’explotació d’un bar situat en un local municipal” http://totmataro.cat/ciutat/societat/item/39382-demanen-que-investiguin-l-explotacio-d-un-bar-situat-en-un-local-municipalIMG_7818