Què és La Tavella?

Què?

Un grup de persones volem crear un nou espai social, gastronòmic i cultural a Mataró. Un equipament de format mitjà des d’on difondre i potenciar la cultura dels Països Catalans en tots els seus vessants. Un lloc on trobar-nos, on debatre, des d’on promoure músics i artistes locals. Un lloc  amb una sala  polivalent per a fer actes, festes, concerts, assemblees, exposicions, cinema, esports… amb bar-restaurant i terrassa on gaudir d’una oferta gastronòmica de qualitat, de casa nostra i per a totes les butxaques.

Qui?

Aquest projecte l’impulsem gent activa en moviments socials, culturals i musicals de Mataró i el Maresme. Totes amb ganes de dinamitzar un espai que ens permeti gaudir d’aquelles activitats que ens motiven, que ens agraden i que volem viure junts. Els primers socis de la cooperativa que estem gestant som en Pep Ferrer (comptable-administratiu), en Joan Jubany (dissenyador gràfic) i l’Oriol Montserrat (restaurador).

On?

Al centre històric de Mataró.

Per què?

Perquè en haver arribat la taverna Atzucac a la fi del seu cicle, un gran sector de gent hem quedat orfes d’un espai de trobada. I tenim ganes d’impulsar iniciatives i activitats. Necessitem un espai on compartir, créixer i fer créixer.  Volem un espai on anar amb els petits, per a joves, per a no tan joves i també pels nostres, per a la nostra gent gran. Un projecte obert, de tothom i per a tothom.

Què volem oferir?

 • Menú migdia amb ampli ventall de productes ecològics i de proximitat
 • Sopars de platillos o entrepans
 • Begudes de la terra
 • Àpats a mida per a grups
 • Actuacions en directe
 • Sessions de punxadiscos
 • Dinamització de la plaça de Can Xammar
 • Gran pantalla per a projecció d’esdeveniments esportius, sessions de cinema, estrena de documentals…
 • Opció de lloguer de sales
 • Racó infantil
 • Cursos i tallers: elaboració de licors…
 • Tastos i maridatges
 • Nits temàtiques
  …i qualsevol altra proposta interessant.

Per la seva estructura i ubicació, el local obre l’oportunitat per fer realitat un projecte social, gastronòmic i cultural fins ara mancat d’un espai amb aquest potencial: espai social i gastronòmic (bar-restaurant) a nivell de la plaça, sala mitjana semi-soterrada amb capacitat per unes 200 persones, terrasses interiors, possibilitat de terrassa a la plaça  i la mateixa plaça de Can Xammar per a realitzar activitats a l’aire lliure (concerts de Festa Major, botifarrades, calçotades…)

Com ens organitzarem?

1.Cooperativa i associació cultural

L’espai serà gestionat per una cooperativa de socis treballadors, amb el suport d’una associació cultural, ambdues de nova creació.

Aquest projecte pretén ser un espai per impulsar la nostra gastronomia, les nostres tradicions, festes i la nostra cultura en tots els seus àmbits. Ens cal doncs crear una associació cultural per dinamitzar tota questa oferta.

2. Socis/es usuaris/es

Podran ser sòcies de l’espai, i gaudir d’avantatges totes aquelles persones o entitats que mitjançant l’aportació d’una quota facin possible la creació i desenvolupament d’aquest projecte. El soci o sòcia és un client habitual que veu repercutida la seva quota doncs els avantatges que se li ofereixen li suposen un estalvi directe i a la vegada fa possible l’existència d’un espai que d’altra manera no existiria a la nostra ciutat.

3. Socis/es col·laboradors/es (avaladors/es)

Seran sòcies col·laboradores aquelles persones i/o col·lectius que impulsin aquest projecte participant en l’aval mancomunat del préstec que COOP57 concedirà a La Tavella.

Els socis col·laboradors gaudiran d’avantatges com a col·laboradors podent també alhora ser socis usuaris si així ho desitgen. El soci col·laborador és la clau d’aquest projecte. Mitjançant els avals mancomunats podem com a individus solidaritzar-nos i recolzar projectes i persones emprenedores fent possible que projectes com La Tavella puguin ser una realitat.  És una altra manera d’entendre la creació d’activitat i ocupació al marge de les entitats financeres i els préstecs clàssics. És triar què es fa amb els nostres diners.

Com ho aconseguirem?

Per fer realitat el projecte La Tavella, espai gastronòmic cultural i social de Mataró, cal fer una inversió inicial d’aproximadament 160.000€. Com els aconseguirem?

> 35.000€ en efectiu aportats pels socis-treballadors de la cooperativa

> 125.000€ amb un crèdit concedit per COOP57

L’aval mancomunat

La inversió inicial es durà a terme mitjançant les aportacions dels socis treballadors (35.000€) i gràcies a un crèdit (125.000€) que es finançarà de forma popular mitjançant un préstec d’inversió de Coop57 concedit a La Tavella. El préstec es retornarà en un termini de 7-10 anys.

COOP57 concedeix un préstec de fins a un 80%  de la inversió total. Per a la concessió del crèdit calen avals mancomunats.

L’entitat que sol·licita finançament, en el nostre cas La Tavella, cerca (entre els seus propis socis i sòcies, el seu entorn i persones que confien en el projecte) persones o entitats que assumeixin un compromís per respondre com a avaladors d’una part del préstec concedit. En el supòsit que l’entitat no pogués retornar el préstec al cap de 7-10 anys, les persones avaladores respondrien en el seu nom i només per la part avalada.

L’aval és un document privat que no va a notari i on no es demana informació econòmica de la persona que avala (nòmines, situació econòmica patrimonial, etc.). L’aval personal mancomunat no comporta cap immobilització de diners, ni dipòsits ni fiances. És a dir, és només un compromís personal i individual de qui confia en un projecte col·lectiu.

El repte

Per fer realitat aquest projecte calia aconseguir avals individuals per l’import global de 125.000€ abans del 13 de novembre de 2016.

Onze dies abans, el 2 de novembre, ja hem superat el repte: 179 persones avalen un total de 126.840€ del crèdit concedit per COOP57. El crèdit de 125.00€, juntament amb l’aportació de 35.000€ feta pels socis-treballadors de la cooperativa, ens permeten fer la inversió inicial de 160.000€ per obrir La Tavella.

126.840 gràcies a totes les persones que confieu en La Tavella i a les 179 persones que l’heu avalat.

Vols formar part d’aquest projecte?

Des d’aquí pots demanar informació i/o fer-te persona sòcia-usuaria.

Participa en el projecte